Des de l’any 2005, la UNESCO festeja cada tercer dijous del mes de novembre el Dia Mundial de la Filosofia. Des de llavors, l’objectiu va ser molt clar: recordar i promoure en el segle XXI la necessitat de la cultura del diàleg, de la pau, de la crítica conscient i del respecte per la diversitat.
Enguany, el nostre alumnat ha volgut comprometre’s-hi! Per això, han exposat en diversos treballs plàstics les seves reflexions i crítiques als problemes culturals que els afecten de primera mà: l’acceptació de la diversitat sexual, per exemple, encara en procés de “normalització”; els efectes perniciosos de les democràcies capitalistes; els prejudicis envers la crítica racional; la mirada masclista de l’art sobre el cos de la dona; els abusos de poder que encara violen els Drets Humans; així com el racisme i les actituds contràries a la igualtat.
Amb tot aquest material, tots i totes han fet palès el seu compromís amb la Filosofia, amb la seva actualitat i amb la necessitat de desenvolupar un pensament autònom. Tots i totes han qüestionat, han reflexionat i, sobretot, debatut sobre el nostre món, el qual serà, d’aquí a ben poc, més aviat el seu.