Dia mundial de la Filosofia

Inici » Actualitat » Dia mundial de la Filosofia

Dia mundial de la Filosofia

Des de l’any 2005, la UNESCO festeja cada tercer dijous del mes de novembre el Dia Mundial de la Filosofia. Des de llavors, l’objectiu va ser molt clar: recordar i promoure en el segle XXI la necessitat de la cultura del diàleg, de la pau, de la crítica conscient i del respecte per la diversitat.

Enguany, el nostre alumnat ha volgut comprometre’s-hi! Per això, han exposat en diversos treballs plàstics les seves reflexions i crítiques als problemes culturals que els afecten de primera mà: l’acceptació de la diversitat sexual, per exemple, encara en procés de “normalització”; els efectes perniciosos de les democràcies capitalistes; els prejudicis envers la crítica racional; la mirada masclista de l’art sobre el cos de la dona; els abusos de poder que encara violen els Drets Humans; així com el racisme i les actituds contràries a la igualtat.

Amb tot aquest material, tots i totes han fet palès el seu compromís amb la Filosofia, amb la seva actualitat i amb la necessitat de desenvolupar un pensament autònom. Tots i totes han qüestionat, han reflexionat i, sobretot, debatut sobre el nostre món, el qual serà, d’aquí a ben poc, més aviat el seu

Algun dubte?

Contacta amb nosaltres

Scroll to Top