Dia Mundial de la Filosofia

Inici » Actualitat » Dia Mundial de la Filosofia

Dia Mundial de la Filosofia

Des de l’any 2005, la UNESCO festeja cada tercer dijous del mes de novembre el Dia Mundial de la Filosofia. Des de llavors, l’objectiu va ser molt clar: recordar i promoure en el segle XXI la necessitat de la cultura del diàleg, de la pau, de la crítica conscient i del respecte per la diversitat.

Enguany, el nostre alumnat ha volgut comprometre’s-hi! Per això el 17 de novembre han exposat en diversos treballs plàstics les seves reflexions i crítiques als problemes culturals que els afecten de primera mà. Aquest curs el dia ha estat dedicat a “L’ésser humà del futur”. S’han fet treballs sobre temes com: La vida rere la vida: quines són les actituds que podem mantenir davant la mort?, La llibertat: és la llibertat lliure? Podem ser lliures dins dels límits de la moral?, Teoria dels NPCs: què és la consciència i en quina mesura estem governats per forces alienes a nosaltres?,… entre d’altres. 

Amb tot aquest material, tots i totes han fet palès el seu compromís amb la Filosofia, amb la seva actualitat i amb la necessitat de desenvolupar un pensament autònom. Tots i totes han qüestionat, han reflexionat i, sobretot, debatut sobre el nostre món, el qual serà, d’aquí a ben poc, més aviat el seu

Algun dubte?
Contacta amb nosaltres

Desplaça cap amunt