Xocolatada Solidària 2022

Inici » Actualitat » Xocolatada Solidària 2022

Xocolatada Solidària 2022

Des de la Cooperativa d’alumnat de 3r d’ESO del Centre d’Estudis Montseny QxM (Cooperem) hem col·laborat, un any més, en l’obtenció de fons per al Laboratori de recerca del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i per això vam organitzar  una Xocolatada Solidària a l’escola el divendres 1 d’abril a la tarda al pati de l’escola

Sabeu que…?

  •   El dia 15 de febrer va ser el DIA INTERNACIONAL DEL CÀNCER INFANTIL.
  •   Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil a tot Espanya, més de 200 a Catalunya.
  •   El càncer infantil és molt diferent del d’adults. No es pot prevenir i la recerca és l’única via per avançar.
  •   Gràcies a la recerca, actualment es curen un 80% dels casos, però per a molts nens i nenes la medicina encara no té cap solució. El 20% dels infants afectats no supera la malaltia.
  •   Un nen no és un adult petit. Necessita fàrmacs i tractaments específics per lluitar contra la seva malaltia, però no és rendible desenvolupar-los comercialment .
  •   La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer se centren en el càncer d’adults, mentre que els nens són els grans oblidats.
  •   L’Hospital Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil, format per un equip de més de 35 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de les donacions privades d’entitats i persones solidàries que el fan possible.


I són aquestes raons i la necessitat que la investigació no s’aturi per manca de mitjans econòmics, el motiu perquè vam organitzar una manera “dolça i senzilla” d’aconseguir fons per al laboratori d’investigació: una XOCOLATADA SOLIDÀRIA amb la qual l’alumnat del centre, familiars, amics i la comunitat educativa vam poder compartir un berenar solidari i contribuir a fer que la investigació continuï endavant. Alhora que es va fomentar la participació i la solidaritat, es van recollir fons per continuar lluitant contra aquesta malaltia i així donar a conèixer la tasca que es realitza en el camp de l’oncologia pediàtrica a l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’import obtingut finalment va ser de 1.225,94€ i es destinarà íntegrament a aquesta causa i s’ingressarà.

Agraïm també la col·laboració desinteressada per part de Recrea (l’empresa de gestió de la cuina de l’escola) que va aportar la xocolata, els gots,… i també els melindros aportats pel Centre d’Estudis Montseny afegint-se a la iniciativa solidària.

Gràcies a totes i tots per fer una vegada més que la Xocolatada Solidària fos un èxit!

Algun dubte?

Contacta amb nosaltres

Scroll to Top